KARŠTAS AR ŠALTAS RŪKYMAS?
Jei jau domitės gaminių rūkymu, greičiausiai žinote, kad yra šaltas ir karštas rūkymo būdai. Kurį pasirinkti? Visų pirmiausia, atsižvelkite, koks dabar yra sezonas. Šaltasis rūkymo būdas yra įmanomas tik šaltuoju metų laiku, kai lauko temperatūra neviršija +12 laipsnių. Tad jei lauke jau daugiau, nei +12 laipsnių šilumos - jums reikia rinktis karštą rūkymo būdą. Pagal pasirinktą rūkymo būdą jums reikia pasirinkti ir atitinkamus priedus rūkymui. Šaltam rūkymui - medžio dulkės, karštam rūkymui - medžio drožlės.
RŪKYMAS KEPSNINĖJE
Rūkyti mėsos gaminiai nuo seno karaliauja lietuviškoje tradicinėje virtuvėje, o namuose rūkyta mėsa ar žuvis tikrai aromatu, struktūra ir skoniu nustebins tiek jus pačius, tiek jūsų svečius. Rūkymui rinkitės kokybišką žuvį ir mėsą, pasidomėkite, kokioje temperatūroje ir su kokia mediena geriausiai dirbti, atsižvelgiant į jūsų turimą mėsą ar žuvį. Rūkymo entuziastai neleis sumeluoti, kad greičiausias, paprasčiausias ir jokių papildomų pastangų nereikalaujantis būdas rūkymui - tai kamado kepsninė.
KO REIKIA RŪKYMO PROCESUI?
Pagrindinis tiek šalto tiek karšto rūkymo priedas - medžio dulkės arba drožlės. Atkreipkite dėmesį, jog skirtingos medienos rūšys rekomenduojamos skirtingiems gaminiams ruošti, tad atsižvelkite į tai prieš pirkdami, o detalius kiekvienos medienos rūšies aprašymus bei rekomenduojamus rūkyti gaminius rasite prie kiekvienos prekės. Šaltam rūkymo procesui jums prireiks tik šalto rūkymo dūmų generatoriaus bei pasirinktos medienos dulkių. Karštam rūkymui reikalinga medžio anglis bei medžio drožlės.
REIKIA PATARIMO?
Jei nesate tikri dėl recepto, technologijos ar turite klausimų, prisijunkite prie GET RED Facebook grupės KAMADO GRUPĖ VISIEMS ir gaukite patarimų bei atsakymus į visus kylančius klausimus! https://www.facebook.com/groups/1112015132281760